Vauhtihait ryhmässä aloittaessa uimarin tulee hallita rintauinti, selkäuinti ja vapaauinnin alkeet. Uimataito vaatimus yhtäjaksoisesti tulee jaksaa uida 50m. Osaa tehdä kuperkeikan ja hypätä reunalta pääedellä altaaseen.

Vauhtihait ryhmässä käydään läpi eri tekniikoita (entinen tekniikkaralliryhmä) on suunnattu uimarin aluille, jotka haluavat pitää yllä uintikuntoaan sekä parantaa tekniikkaansa.

Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen.

Uimari saa tekniikkarallivihkon. Tavoitteena on suorittaa 100 metrin sekauinti: startti, uintilajit ja käännökset kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Tavoitteiden täytyttyä voi suorittaa 100 metrin sekauintimitalin.